Buttxi’s Blog


Museus de ciència
Abril 14, 2009, 9:45 pm
Filed under: tcaq0809

He decidit enfocar aquest article des de un punt de vista més personal ja que al llarg de molts anys corrent per el món interessat per la ciència e tingut el plaer de visitar alguns dels museus més importants del món dedicats a la ciència. Tot seguit exposo des d’un punt de vista molt personal la impressió que en el seu dia em van causar els diferents museus que e pogut visitar per Europa.

Antic museu de la ciència de Barcelona: Actualment ja desaparegut però en el seu dia molt recurrents per a grups d’infants era el paradís de la practica i la màgia que en aquella tendre edat era molt important. Per el que recordo era un edifici força ampli amb molt objectes curiosos i cal destacar que en gran part era pràctic de manera que podies interactuar amb molts dels experiment i viure en primera persona la ciència de manera molt personal.

Cosmocaixa: És un remodelat i ampliat museu de la ciència de Barcelona que ens permet gaudir de moltes vessants d’ella. Consta de múltiples espais clarament diferenciats on es pot veure des de un remolí fins una selva tropical. També disposa de múltiples activitats practiques i actuacions per a grups.

Al costat de casa i molt recomenable per a totes les edats.

Museu de ciència de Munich: En el seu dia va ser el primer gran museu que visitava i em va causar una gran impressió ja que és immens i té tants espais que és fàcil perdres-hi. Per el que puc recordar tenia centenars de cotxes, avions i artefactes aerospacials i tot en un immens complex molt lúdic tot ple de activitats tot i que algunes de elles no estrictament de ciència.

Si vas a Munich i tens un dia lliure de ben segur que és una molt bona manera de omplir-lo tot sencer.

Museu de ciència de Londres: Sens dubte un dels museus més importants del món esta format per diferents edificis temàtics connectats per passadissos molt grans replens de infinitat de objectes de incalculable valor. Realment una experiència diferent a tota la resta de museus ja que és per gaudir amb tranquil·litat i temps de un immens complex on es tracten els més diversos temes de ciència de manera molt gràfica i didàctica.

Sens dubte un referent per els altres museus i de visita obligatòria per a tot aquell que s’acosti a la capital del Regne Unit.

Museu de ciència de Amsterdam: Finalment parlo de aquest museu sense pena ni glòria que tot i estar fet amb molt art manca de una clara motivació pedagògica o gran nivell científic.

Pot ser interessant passar-hi una estona si no tens res millor a fer.

Tot seguit algunes imatges:


Anuncis

Feu un comentari so far
Deixa un comentariDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s%d bloggers like this: