Buttxi’s Blog


“Vam fer fora a quatre premis Nobel per faltar a les seves classes”
Mai 29, 2009, 8:16 am
Filed under: tcaq0809

El dimarts passat, 19 de maig del 2009, a la contraportada de La Vanguardia, on sempre hi ha entrevistes molt i molt interessants i que recomano ferventment que tothom qui pugui les llegeixi, va aparèixer una entrevista al ex president de la Universitat de California; coautor de ‘Nation at risk’.

En aquesta entrevista David Gardner donava el seu punt de vista sobre el ensenyament a les universitats tant aquí com especialment a estats units que és on ell a viscut i treballat.

Personalment penso que la entrevista es va acabar convertint amb un enaltiment del model americà cosa que penso que és errònia ja que si bé dona molts bons resultats és ben conegut que té moltes deficiències de base tot i que segurament no provenen del sistema aplicat a les universitats.

Tot i això explica amb claredat moltes idees interessants que de ben segur ens serien de profit al nostre evidentment carca sistema educatiu. Trobo molt interessant que com diu el mateix títol del article i també d’aquest post es pugui fer fora ràpidament un professor que no dur a terme la seva feina tot i sigui un reconegut premi nobel però el cert és que tot sovint els millors investigadors són uns pèssims pedagogs i d’això últim hi ha exemples de sobres.

També m’agradaria comentar la bona idea que em sembla el funcionament de campus de les universitats americanes on la gran majoria funcionen com unitats compactes i independents on s’ofereix feina als alumnes que o necessiten i que d’aquesta manera és facilita el compaginar la feina amb els estudia que és una cosa que aquí no es te gens en compte ja que el fet de treballar tot sovint implica haver de perdre classes.

Ja per acabar m’agradaria dir que el fet que les universitats no siguin majoritàriament públiques penso que és bo per poder fixar iniciatives sense previ pas per els polític però pot ser una arma de doble fil en el moment que no es converteixi en una cosa igualitària sinó només per una èlit que pugui pagar els 30.000€ d’una carrera.

Anuncis

Feu un comentari so far
Deixa un comentariDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s%d bloggers like this: