Buttxi’s Blog


Els llibres d’en Dan Brown i la química
Juny 3, 2009, 10:25 pm
Filed under: Uncategorized

Els llibres d’en Dan Brown són novel·les de ficció, per molt que la gent es cregués que eren al cent per cent certs, sobretot quan el “boom” del Codi Da Vinci. Però el que ara ens interessa no és pas el llibre amb més ressò d’aquest autor, sinó la seva primera novel·la; Àngels i  Dimonis, que actualment està a la cartellera dels cinemes.

Les pel·lícules dels llibres d’aquest autor, com a la majoria de les versions cinematogràfiques de molts llibres, s’hi plasma molt poc de tot allò que hi trobem a les seves pàgines, però el que és més important, la idea principal, es manté; en aquest cas la relació entre la història de l’Església Catòlica i la història de la ciència.

Aquest cop en Robert Langdon (professor de simbologia de la Universitat de Harvard) es troba enmig de la resolució d’un enigma enmig de la ciutat de Roma, durant un conclave, i on ha d’evitar que exploti una bomba formada a partir d’antimatèria.

I aquí, quan sorgeix la idea de l’antimatèria, crec que és on els químics hauríem de resoldre la anècdota de que és veritat i que és mentida sobre tot allò que explica en Dan Brown en el seu llibre.

Les dues coses més importants són el concepte d’“antimatèria” que queda poc ben definit, i personalment ho definiria com: un tipus de matèria en que les carregues elèctriques segueixen una distribució molt més compacta, amb infinitat de noves possibilitats i difícil de concebre. I l’existència del CERN (Conseil Européen pour la Recherche Nucleaire; és a dir Centre Europeu per a la Recerca Nuclear); i que si que és ben cert que existeix, però no com ell explica.

Així doncs, podem dir que, en aquesta novel·la Dan Brown és molt més verídic que no pas que en el seu segon llibre, tot i així, i com ja he dit al principi, són novel·les, i no pas llibres d’una certesa absoluta, per tant no us cregueu tot allò que llegiu en els seus llibres, tant de l’Església com de la química.

Anuncis

Feu un comentari so far
Deixa un comentariDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s%d bloggers like this: